Prezentace

Bouda Burgers: Cesta od studentského projektu k úspěšnému businessu

Text a foto: archiv Bouda Burgers

V roce 2015 vznikl budějovický koncept Bouda Burgers jako studentský projekt Michala Brychty a Petra Hojdánka z Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Jejich vize byla jednoduchá – nabídnout napěchované a štavnaté jídlo přímo v univerzitním kampusu. Ihned v začátcích byli ovšem postaveni před svou první výzvu v podobě nedobrovolného opuštění prostoru univerzity kvůli výstavbě nového studentského klubu.

Rozvoj konceptu

Pro další působení vybrali prostory u nákupního centra OC 4Dvory, kde úspěšně fungují dodnes. "Díky přesunu do reálného konkurenčního prostředí jsme se museli naučit rychle reagovat a učit se ze svých chyb," uvádí zakladatel konceptu Petr Hojdánek.  Přesídlení k OC 4Dvory se stalo klíčovým momentem. Z toho, co původně vnímali jako křivdu, se stal katalyzátor jejich rozvoje. Spolupráce s platformou Dáme jídlo, nynější Foodorou, byla jen dalším krokem k rozšíření jejich zákaznické základny.  "Rozvoz přes portál Foodora je i v současnosti důležitou součástí našeho fungování. Díky této službě jsme schopni dodávat jídlo našim zákazníkům po celých Českých Budějovicích i do 20 minut od objednání“ zdůrazňuje zakladatel konceptu Petr Hojdánek.

Petr Hojdánek

Obr. 1) zakladatel konceptu Petr Hojdánek


Dalším milníkem v rozvoji firmy bylo otevření venkovní letní restaurace GRIL A BAR BOUDA v Chlumu u Třeboně v roce 2017. To dodalo jejich podnikání nový rozměr. Bezkonkurenční burgery a čerstvé grilované ryby si získaly srdce nejen místních obyvatel, ale i turistů. Gril a Bar Bouda uprostřed sezóny navštěvují davy zákazníků, kteří si chtějí pochutnat na opravdickém a poctivém jídle.

"Rok 2019 byl pro nás zlomový. Kvůli rekonstrukci Obchodního Centra Čtyři Dvory jsme nevěděli, zda budeme vůbec moci na místě setrvat. Naštěstí se nám povedlo vyjednat dohodu o umístění současného většího kontejnerového stánku. Měli jsme obavu, že nový prostor a kuchařské kapacity nebudeme schopni pokrýt, ale díky Vám, našim věrným zákazníkům, se tak nestalo a my fungujeme ještě lépe," dodává Hojdánek.

Kvalita na prvním místě

Kvalita jejich produktů začíná už u výběru kvalitních surovin a spolehlivých dodavatelů. Jedním z hlavních dodavatelů je Řeznictví a uzenářství Antoni. Původně rodinná firma s dlouholetou tradicí v oblasti výroby uzenin a řeznictví. Vědomi si potřeby neustálého zdokonalování, kombinují osvědčené postupy s moderními technologiemi, díky čemu zajištují konzistentní kvalitu jejich masa.

bouda tym

Obr. 2) tým profesionálů Bouda Burgers



Pro opravdové milovníky burgerů otevřela Bouda Burgers v listopadu roku 2021 Bistro a Bar Bouda, aby vytvořila místo, kde si dáte skvělý burger společně u stolu s přáteli. Heslo Bistra je „to nejlepší od nás“ a opravdu to u nich tak platí. Ještě více se zde snaží o vytvoření unikátního chuťového zážitku. Bistro Bouda je ideálním místem pro firemní nebo narozeninovou oslavu, případně jako místo pro netradiční rande.

„Z průzkumu znalosti fast foodových značek, který byl v lednu zpracován, vyplývá, že jsme se umístil jako 3. nejoblíbenější a nejznámější fast foodech v Českých Budějovicích. Další dvě firmy patří mezi celosvětové brandy. Takže nás toto umístění opravdu velice potěšilo,“ doplňuje Petr Hojdánek.

V nových barvách

Úvod roku 2024 se nesl v duchu velkých změn, kdy Bouda rebrandovala do nových barev a nové image. Díky důvěře zákazníků mohli v březnu 2024 otevřít další pobočku ve food courtu v českobudějovickém obchodním centru DOC Mercury.  Pobočka je otevřena každý všední den od 7:00–21:00 a o víkendu od 10:00–21:00. Bouda si pro Vás připravila novinku v menu ve formě snídaní, kdy se můžete kromě mnoha chutných jídel těšit také na velmi oblíbenou kávu Costa coffee, kterou mají nyní nově v nabídce.

"Díky pobočce v Mercury pevně věříme, že jsme o další krok dál na naší cestě stát se českým McDonaldem,“ uzavírá Hojdánek.


Otevrení

Obr. 3) Petr Hojdánek stříhá slavnostní pásku při březnovém otevření nové pobočky ve food courtu v DOC Mercury

Uveřejněno v tištěném vydání magazínu BUDLive dne 19.03. 2024

O konceptu Bouda Burgers

Koncept Bouda Burgers vznikl v roce 2015 jako studentský projekt Michala Brychty a Petra Hojdánka z Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Jejich vize byla jednoduchá – nabídnout napěchované a štavnaté jídlo přímo v univerzitním kampusu. Úvod roku 2024 se nesl v duchu velkých změn, kdy Bouda rebrandovala do nových barev a nové image. Díky důvěře zákazníků mohli v březnu 2024 otevřít další pobočku ve food courtu v českobudějovickém obchodním centru DOC Mercury.  Pobočka je otevřena každý všední den od 7:00–21:00 a o víkendu od 10:00–21:00. Bouda si pro Vás připravila novinku v menu ve formě snídaní, kdy se můžete kromě mnoha chutných jídel těšit také na velmi oblíbenou kávu Costa coffee, kterou mají nyní nově v nabídce.

Více: www.boudaburgers.cz

600 bouda


Další články z této rubriky:

CUPRA je značkou pro všechny, kteří rádi řídí

Co se vám vybaví, když se řekne slovo Cupra? Můžete si vzpomenout například na latinské pojmenování mědi. Ale především je to označení... Více informací

Jak vypadá zákulisí firmy Milan Král

Již více než 30 let patří k Českým Budějovicím neodmyslitelně firma Milan Král, odborník na mobilitu. V jejím sídle vozů Mercedes-Benz... Více informací

© Copyright 2019 Bud Media s.r.o.

Vytvořili v: