V roce 2015 vznikl budějovický koncept Bouda Burgers jako studentský projekt Michala Brychty a Petra Hojdánka z Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Jejich vize byla jednoduchá – nabídnout napěchované a štavnaté jídlo přímo v univerzitním kampusu. Ihned v začátcích byli ovšem postaveni před svou první výzvu v podobě nedobrovolného opuštění prostoru univerzity kvůli výstavbě nového studentského klubu.
Rozvoj konceptu
Pro další působení vybrali prostory u nákupního centra OC 4Dvory, kde úspěšně fungují dodnes. "Díky přesunu do reálného konkurenčního prostředí jsme se museli naučit rychle reagovat a učit se ze svých chyb," uvádí zakladatel konceptu Petr Hojdánek. Přesídlení k OC 4Dvory se stalo klíčovým momentem. Z toho, co původně vnímali jako křivdu, se stal katalyzátor jejich rozvoje. Spolupráce s platformou Dáme jídlo, nynější Foodorou, byla jen dalším krokem k rozšíření jejich zákaznické základny. "Rozvoz přes portál Foodora je i v současnosti důležitou součástí našeho fungování. Díky této službě jsme schopni dodávat jídlo našim zákazníkům po celých Českých Budějovicích i do 20 minut od objednání“ zdůrazňuje zakladatel konceptu Petr Hojdánek.
Obr. 1) zakladatel konceptu Petr Hojdánek
Dalším milníkem v rozvoji firmy bylo otevření venkovní letní restaurace GRIL A BAR BOUDA v Chlumu u Třeboně v roce 2017. To dodalo jejich podnikání nový rozměr. Bezkonkurenční burgery a čerstvé grilované ryby si získaly srdce nejen místních obyvatel, ale i turistů. Gril a Bar Bouda uprostřed sezóny navštěvují davy zákazníků, kteří si chtějí pochutnat na opravdickém a poctivém jídle.
"Rok 2019 byl pro nás zlomový. Kvůli rekonstrukci Obchodního Centra Čtyři Dvory jsme nevěděli, zda budeme vůbec moci na místě setrvat. Naštěstí se nám povedlo vyjednat dohodu o umístění současného většího kontejnerového stánku. Měli jsme obavu, že nový prostor a kuchařské kapacity nebudeme schopni pokrýt, ale díky Vám, našim věrným zákazníkům, se tak nestalo a my fungujeme ještě lépe," dodává Hojdánek.
Kvalita na prvním místě
Kvalita jejich produktů začíná už u výběru kvalitních surovin a spolehlivých dodavatelů. Jedním z hlavních dodavatelů je Řeznictví a uzenářství Antoni. Původně rodinná firma s dlouholetou tradicí v oblasti výroby uzenin a řeznictví. Vědomi si potřeby neustálého zdokonalování, kombinují osvědčené postupy s moderními technologiemi, díky čemu zajištují konzistentní kvalitu jejich masa.
Obr. 2) tým profesionálů Bouda Burgers
Pro opravdové milovníky burgerů otevřela Bouda Burgers v listopadu roku 2021 Bistro a Bar Bouda, aby vytvořila místo, kde si dáte skvělý burger společně u stolu s přáteli. Heslo Bistra je „to nejlepší od nás“ a opravdu to u nich tak platí. Ještě více se zde snaží o vytvoření unikátního chuťového zážitku. Bistro Bouda je ideálním místem pro firemní nebo narozeninovou oslavu, případně jako místo pro netradiční rande.
„Z průzkumu znalosti fast foodových značek, který byl v lednu zpracován, vyplývá, že jsme se umístil jako 3. nejoblíbenější a nejznámější fast foodech v Českých Budějovicích. Další dvě firmy patří mezi celosvětové brandy. Takže nás toto umístění opravdu velice potěšilo,“ doplňuje Petr Hojdánek.
V nových barvách
Úvod roku 2024 se nesl v duchu velkých změn, kdy Bouda rebrandovala do nových barev a nové image. Díky důvěře zákazníků mohli v březnu 2024 otevřít další pobočku ve food courtu v českobudějovickém obchodním centru DOC Mercury. Pobočka je otevřena každý všední den od 7:00–21:00 a o víkendu od 10:00–21:00. Bouda si pro Vás připravila novinku v menu ve formě snídaní, kdy se můžete kromě mnoha chutných jídel těšit také na velmi oblíbenou kávu Costa coffee, kterou mají nyní nově v nabídce.
"Díky pobočce v Mercury pevně věříme, že jsme o další krok dál na naší cestě stát se českým McDonaldem,“ uzavírá Hojdánek.
Obr. 3) Petr Hojdánek stříhá slavnostní pásku při březnovém otevření nové pobočky ve food courtu v DOC Mercury
Uveřejněno v tištěném vydání magazínu BUDLive dne 19.03. 2024
O konceptu Bouda Burgers
Koncept Bouda Burgers vznikl v roce 2015 jako studentský projekt Michala Brychty a Petra Hojdánka z Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Jejich vize byla jednoduchá – nabídnout napěchované a štavnaté jídlo přímo v univerzitním kampusu. Úvod roku 2024 se nesl v duchu velkých změn, kdy Bouda rebrandovala do nových barev a nové image. Díky důvěře zákazníků mohli v březnu 2024 otevřít další pobočku ve food courtu v českobudějovickém obchodním centru DOC Mercury. Pobočka je otevřena každý všední den od 7:00–21:00 a o víkendu od 10:00–21:00. Bouda si pro Vás připravila novinku v menu ve formě snídaní, kdy se můžete kromě mnoha chutných jídel těšit také na velmi oblíbenou kávu Costa coffee, kterou mají nyní nově v nabídce.
Více: www.boudaburgers.cz
Adventní městečko se probouzí! Letošní adventní trhy v Českých Budějovicích rozzáří město na 50 dní od 18. listopadu do 6. ledna a opě... Více informací
Druhý ročník vydání charitativního kalendáře eSENce ŽEN finančně přispěje českobudějovickému Krizovému centru pro děti a rodinu. Kalen... Více informací